Om skovkoncerten

Naturen som koncertsal

I Skovkoncerten finder du 16 nye sange som kan bruges, når I skal ud i det fri. Her er også bud på lege, der har med musik at gøre, som kan bruges når I er udendørs. Du finder også opskrifter på instrumenter, som man selv kan fremstille af materialer fra naturen.

Egentlig er bogen overflødig, men det er kogebøger jo også. For når børnene er i skoven, så behøver de færreste af dem at få at vide, hvad de skal lave. Vi kan alle sammen lave mad, men det er altid rart med ny inspiration til kogekunsten. Så brug Skovkoncerten som en ny kogebog og få inspiration til at bruge nye krydderier og lave nye retter.

 

Jeg har igennem adskillige år afholdt kurser for lærere og pædagoger, og ofte er der blevet efterlyst musikalsk materiale, som skovbørnehaver og institutioner på tur kunne bruge. Det er mit håb, at denne bog og CD vil give jer lyst til at spille og synge, når I er på tur.

 

Positive erfaringer

Alle børn tog deres trommestikker med hjem. De bar dem i den ene hånd, mens de havde tur-makkeren i den anden. Dette gjorde, at vi på vejen hjem kunne stoppe op og prøve at spille/slå på noget andet end de brændestabler vi havde spillet på. Efter hjemkomsten til børnehaven var alle stadig glade for deres trommestikker og spillede på forskellige ting på legepladsen. Som en af pædagogerne bemærkede, var det en helt ny oplevelse for børnene at pinde kunne være andet en lys- eller samuraisværd.

Om projektet

Dette projekt er kommet til verden igennem ansættelse som huskunstner i Børn & Miljø, en børnehave på Skovvej i Gentofte kommune. Her er et par citater fra pædagogerne i børnehaven:

  • Aktiviteter og leg udenfor i naturen, hvor der plads – giver rum for fordybelse og mulighed for kreativitet.
  • Vi har fået inspiration i forhold til det at koble ude liv med musik/lyd.
  • Hvor er det herligt at se børns begejstring.
  • Når vi bruger naturen som legetøj, stimuleres alle sanser.
  • Glæde, nærvær og musik.
  • Dejligt at se glæden i børnenes øjne.
  • Musik er godt – regn er vådt. Musik i regn er skide godt.

Det er en god idé, uanset hvor man kommer hen i naturen, at tage sig tid til at lytte. Det kan være på standen, hvor man kan lægge sig i sandet og lytte til bølger, mågeskrig o.l, eller når I er på tur i skoven. Her kan man måske høre dyr, eller blæsten i træerne, grene der knækker osv.

Og ørerne er vigtige at have med, når vi laver musik! I Skovkoncerten finder du flere lege, hvor I skal bruge ørerne.

 

Lyt til naturens lyde

Instrumenter har navne. Ofte sjove og anderledes navne, da de kommer fra andre verdensdele. Kald instrumentet det, som det nu hedder. Det synes børnene er fantastisk, at lære et nyt ord og så kan det nye ord faktisk også sige noget. Det har en lyd, og vi kan spille på det!

Copyright © All Rights Reserved. Foto. John Tørnsø. SKOVKONCERTEN. Anders Bøgelund. Tlf. 40 46 16 19. Mail: anders@skovkoncerten.dk